Mind Spa terapija

Biti emocionalno zdrav ne znaci samo znati nositi se sa stresom. To se takodje odnosi na obracanje paznje na svoje emocije, misli i ponasanje, bilo da je pozitivno ili negativno. Emocionalni Welnes nam omogucava da budemo svijesni i da prihvatimo nasa osjecanja a ne da ih poricemo, zatim da imamo optimistican pogled na zivot i da uzivamo u zivodu chromotherapybez obzira na poneka razocarenja i frustracije.

Stanje vaseg tijela je odgovor na vase misli, emocije i ponasanje. Ako je vase emocionalno stanje van balansa to se moze odraziti i na vas organizam: umor, konstipacija, bol u ledjima, bol u prsima, glavobolja,nesanica, visok pritisak, promjena u apetitu,palpitacije, bol u vratu, nervosa zeluca,znojenje, napetost, umor, itd.

Mind Spa Terapija/Emocionalni Welnes je terapija koja nam pomaze otkloniti blokade kojih nismo svjesni, sto nas nadalje vodi ka prepoznavanju nashi emocija i razumijevanju zasto ih imamo tj kako su nastale, sto nam opet pomaze pri osvjescivanju, upoznavanju sebe i svojih potreba,te i prihvatanju sebe onakvim kakvi jesmo.Ovo ce nam nadalje olaksati da svoje emocije ispoljavamo na zdrav nacin, da se relaksira nas um i nase tijelo, da se lakse adaptiramo na stress, da postanemo optimisticni uzivajuci u svim malim stvarima , da mozemo akceptirati nase greske i uciti se na njima te na kraju da pocnemo voditi racuna o sebi na ispravan nacin, postavljajuci prioritete.

To ce se odraziti na balansiranje nashi cakri i energetskih tokova naseg organizma  te tako i na stanje naseg cijelokupnog bica.