Detox tijela

Detox tijela

Detox tijela se vrsi uz pomoc AQUA DETOX aparata sa kojim se odstranjuju toksini iz stanica i tkiva, te uspostavlja bioenergetsku  ravnotezu a rezultat je boljezdravstveno stanje i smanjenje simptoma bolesti.

Toksini dolaze iz okoline, zbog nacina života, stresa, prehrane, dugotrajnog koristenja raznih lijekova i dovode do neravnoteze prirodne energije unutar stanica nasega tijela. Nakupljaju se slobodni radikali i dolazi do pada imuniteta i vitalnosti.

Tretman se odvija tako da uronimo stopala u vodu i u nju dodamo zlicicu morske soli. Aktiviraju se electrode, anoda koja je u vodi i katoda koja je na zglobu ruke  pocinje proces elektrolize koji omogucava stvaranje pozitivnih i negativnih jona kojivezu toksine oslobadjanjem iz tijela putem osmoze pri cemu je nasa koza u uozi propusne membrane u oba smijera . Uredjaj na taj nacin stimulira stanice vaseg organizma na izlucivanje toksina preko nebrojenog broja pora na stopalima. Pri tome cista voda mijenja boju u zavisnosti od vrste toksina.

Ovakav detox potice stimuliratnje stanica da ponovo uspostave svoju energetsku ravnotezu, obnavlja se pH ravnoteza u tjelesnim tekucinama. Dolazi do ucinkovitijeg resorbiranja hranjivih tvari i izlucivanja sadržanih toksina.

 

 

 
 

Potpomaze:

  • pojacanu detoksikaciju tijela (teski metali,fosfati, nitrati, amonijak, holesterol...)
  • smanjenje toksicnog opterecenja cjelokupnog organizma te i samih  organa,
  • aktiviranje metabolickih funkcija i cirkulacije,
  •  povećanje energetskog naboja stanica i smanjenje slobodnih  radikala,
  • smanjenje znojenja i tjelesnih mirisa,
  • redovitim tretmanima do olakšavanja rada bubrega i jetre