Informacioni test Mentalno-Emocionalnog stanja

Jos od davnina se znalo za povezanost izmedju emocija i covjekova tijela. Odredjena emocionalna stanja mogu biti uzrok promjene funkcmental testija u organizmu sto moze dovesti do bolesti . Ovo stanje se zove psihosomatska bolest gdje su fizicki simptomi indirektni rezultat emocija kojih najcesce nismo svijesni. Smatra se da je danas vise od 70% bolesi i poremecaja ustvari psihosomatske prirode.

Istrazivanja su ukazala da bolesnici sa arterijskom hipertenzijom pokazuju naglasenu hostilnost, potiskuju ljutnju i agresivnost i pri tom se trude da zadrze masku smirenosti. Slicno tome kod bolesti astme  prije pocetka oboljenja ili pogorsanja bolesti obicno predhodi napustanje od strane pojedinca ili okoline, gubitak emocionalne podrske.

Takve osobe u sukobima se obicno povlace, ambivalentne su, pasivne i zavisne.Drugi cesti psihosomatski poremecaji su cir na zelucu,poremecaji stitne zlijezde,cir na dvanaetopalacnom crijevu, ulcerozni kolitis, migrene, diabetes, gojaznost itd.

Posto je psihosomatski prstup zasnovan na integraciji psihe i some tako on predstavlja holisticki model bolesti koji zahtijeva  poklanjanje paznje covjeku u cjelini. Da bi tretirali i uspostavili normalnu funkciju fizickog tijela trebaju se tretirati emocije koje su ustvari uzrok .Naravno da bi se to moglo sprovesti potrebno je razumjeti tacno koji su to emocionalni faktori tj psihogeni osobe koja se tretira.Oni mogu biti uzrok trenutne zabrinutosti ili mogu biti efekat trenutnog problema ali mogu to biti nesvjesna uvjerenja ili obrazac ponasanja kojega nismo svjesni.

CoRe softver vrsi ocitavanja na informacionoj razini te nam tako omogucuje ustanoviti tacne emocionalne faktore i emocionalno stanje u kojem se covijek nalazi te omogucuje balansiranje istoga, Omogucava osvjescivanje nesvijesnog, razumijevanje i razrijesavanje svijesnih i nesvijesnih konflikta i deficita, sto vodi psihickoj promjeni, boljem psiholoskom stanju i psihosocialnom funkcionisanju.

Postize se :

  • Smanjenje iracionalnih impulsa i htijenja kod klijenta i njihovo stavljanje u balans.
  • Poboljsanje mehanizma receptora odbrane i elasticnosti odbrane
  • Klijent pocinje da razumije i uocava svoje potrebe
  • Adaptiranje klijenta na okruzenje, kao i na samog sebe i svoje potrebe

 
Cerebral cortex buy a research paper for college cheap makes up how much of the whole brain.